GVB behalen

GVB behalen

Bij GolfLinked kun je in 12 lessen je GVB behalen. Onze PGA-Holland Golfprofessionals gaan jou leren het golfspel eigen te maken, zowel outdoor als indoor. In onze indoor Golfhal leren wij je de basistechnieken aan om ze op onze outdoor locatie te gaan toepassen in de baan.

Een beginnerspakket op maat

Bij GolfLinked kun je in 12 lessen je GVB/Handicap 54 halen. Onze PGA-Holland Golfprofessionals gaan samen met jou trainen om je golfspel eigen te maken, zowel indoor als outdoor. In onze indoor Golf hal leren wij je de Basistechnieken aan om ze op onze outdoor locatie te gaan toepassen in de baan. Verder zullen we het korte werk ook hoofdzakelijk buiten trainen. In les 11 komt de theorie aan bod, zodat je direct wegwijs wordt gemaakt in de regels en etiquette van het Golfspel.

Clubs lenen

Je krijgt bij ons clubs in bruikleen indien nodig.

Indoor faciliteiten

Tijdens de cursus mag je onbeperkt gebruik maken van onze indoor faciliteiten.

Praktijk examen

Ons beginnerspakket is inclusief praktijk examen.

Het Programma

Les 1: Kennismaken en starten met de basistechnieken

Maak kennis met GolfLinked en de golfsport.

Les 2: Putten

Leer de basis vaardigheden van Putten.

Les 3: Pitchen en Swingen

In les 3 leer je de basis van de onderdelen pitchen en swingen: Pitchen is een korte halve slag waarbij je de green met een boogje aanspeelt. Bij het onderdeel swing maken we van deze halve slag een hele slag waarbij je langere afstanden overbrugt. Door een goede techniek op deze onderdelen te leren beheersen worden je slagen constanter en zullen de ballen bij de swing verder door de lucht vliegen.

Les 4: Chippen

Bij het onderdeel chippen leer je de korte slag beheersen wanneer je met de pitch of de swing de bal net buiten de green hebt geslagen. Bij het chippen vliegt de bal een gedeelte en rolt de bal uit wanneer hij op de green terecht komt.

Les 5 & 6: Spelen op par3 baan in Molenhoek

Op de par 3 baan leer je putten, chippen, pitchen en swingen in een. Dit is een korte baan waar alle elementen van het golfspel naar boven komen. Hier ga je echt oefenen voor het examen.

Les 7: Herhaling van alle tot dan toe behandelde onderdelen

We checken de onderdelen die we tot dan toe behandeld hebben en kijken waar de sterke en zwakke onderdelen van je golfspel zitten.)

Les 8: De bunker

Bij het onderdeel bunker gaan we buiten leren om de bal uit het zand te slaan. Dit lijkt in eerste instantie heel lastig, maar door de juiste techniek krijg je de bal makkelijker uit de bunker.

Les 9 & 10: Spelen op de grote baan

Hier word je voorbereid op het echte werk. We gaan de baan in en kijken of je klaar bent om het examen te doen.

Les 11: Theorie examen en de houten

In de start van deze les ga je je voorbereiden op het theorie-examen. Het tweede gedeelte van de les gaan we met de langere clubs aan de gang. Deze gebruik je bij de eerste slag vanaf de afslagplaats om zoveel mogelijk afstand te maken.

Les 12: Voorbereiding examen. Afhankelijk van hoe het gaat gaan we de les invullen.

In de voorgaande 11 lessen zijn er sterktes en zwaktes in je golfspel ontwikkeld. In deze laatste les zetten we de puntjes op de i zodat jij je golfvaardigheidsbewijs kunt gaan halen.

Golfmateriaal

Met golf ben je nooit uitgeleerd. Na 12 lessen heb je de basis onder controle. Echter, om beter te worden is het altijd verstandig om te blijven lessen. Zodat jij je golfspel naar een voor jou wenselijk niveau kan tillen. Een officiële handicap begint bij 36. Dus we hebben nog een aantal stappen te maken, maar je kunt al weer zelfstandig de golfbaan in om verder te gaan met trainen en spelen. In het 12 lessenpakket kun je gebruik maken van ons golfmateriaal, hiervoor betaal je enkel een borg voor de periode waarin je er gebruik van maakt. Het is vooral de eerste paar lessen verstandig om nog geen eigen golfmateriaal aan te schaffen, omdat de swing zich nog moet vormen. Wij geven wel aan wanneer het moment daar is om voor wat eigen materiaal te gaan kijken. Daar is veel maatwerk mee gemoeid. Neem dus uitgebreid de tijd om je te laten informeren. Er is enorm veel verschil in materiaal en niet alles is voor jou geschikt.

Tarieven GVB Pakket

Het GVB-pakket bevat 12 lessen van 1 uur. Daarnaast kun je onbeperkt gebruik maken van onze indoor faciliteiten en ontvang je de boeken waarin je je voor kunt bereiden op het theorie-examen.

1 Persoon

Incl. de theorieboeken, Leenclubs en het praktijk-examen | Excl. Theorie-examen

€699,00
2 Personen

Incl. de theorieboeken, Leenclubs en het praktijk-examen | Excl. Theorie-examen

€359,00 per persoon
Leen golfmateriaal
Een halve set golfclubs met draagtas te gebruiken tijdens en na de cursus
€ 99,00 borg per golfset
Heb je een vraag over het behalen van het GVB? Neem gerust contact met ons op.