(TPI) Titleist performance institute gecertificeerd

Vanuit uw fysieke mogelijkheden en beperkingen bouwen we aan een optimale golfswing

Golfles: (TPI) Titleist performance institute certified

PGA-Holland Golfprofessional Danny van Sommeren is TPI gecertificeerd. Sinds oktober 2019 heeft hij in Engeland op The Belfry Cursus Level 1 met goed gevolg afgelegd en heeft in mei 2020 zijn TPI Cursus Golf Level 2 afgerond.

Wat houdt TPI nu eigenlijk in:

TPI is 's werelds toonaangevende educatieve organisatie die zich toelegt op de studie van hoe het menselijk lichaam functioneert in relatie tot de golfswing.

Sinds de oprichting in 2003 heeft TPI duizenden golfers bestudeerd, van de beste professionele Tour-spelers tot weekendenthousiasten. Gedurende deze tijd is een ongelooflijke hoeveelheid gegevens verzameld over spelers van alle soorten, maten, leeftijden en fitnessniveaus. Met behulp van deze gegevens ontdekte TPI hoe een goed functionerend lichaam een speler in staat stelt op een zo efficiënt mogelijke manier een golfclub te slingeren. Daarnaast heeft TPI geanalyseerd hoe fysieke beperkingen in het lichaam van een speler de golfswing negatief kunnen beïnvloeden en mogelijk tot letsel kunnen leiden.

De missie van TPI is om golfers en professionals uit de industrie te informeren over de Body-Swing Connection ™ door middel van een uniek 'TPI Certified' educatief programma. Dit programma is ontwikkeld door de oprichters Dr. Greg Rose en Dave Phillips samen met een 52 leden tellend adviserend personeel van toonaangevende experts. Er worden vijf unieke studiegebieden aangeboden voor TPI-certificering: Golf, Medical, Fitness, Power en Junior Development. Momenteel zijn er meer dan 19.000 TPI-gecertificeerde professionals in 63 landen die spelers van alle niveaus bijstaan (Titleist Performance Institute (TPI), z.d.).

GolfLinked heeft om het Fysieke gedeelte te kunnen combineren met het Golftechnische gedeelte een samenwerking met Chiropractie praktijk Groesbeek/Elst. Samen zorgen zij ervoor dat de fysieke beperkingen goed in kaart worden gebracht d.m.v. 13 testjes die in een screening worden doorlopen en worden door vertaald naar je manier van swingen. Als het lichaam niet wil of kan kun je oefenen wat je wilt, maar ga je zeker niet eigen maken. Ken je eigen lichaam. Ervaar de beperkingen en gebruik deze tijdens je les om je golfspel daarop aan te passen. Dit is en blijft maatwerk, maar geeft je een goed beeld waar je met je swing aan moet gaan werken. Heb je vragen hierover, aarzel niet en neem contact met ons op. We gaan je screenen in 30 min. En kunnen je de juiste drills en adviezen meegeven om je golfspel te kunnen verbeteren.

Onze medische partner:
Saara en Maarten van Ittersum
cropped-Chiropractie-Elst-en-Groesbeek3.jpg
Nijmeegsebaan 32
6561 KG Groesbeek
T: 024-8484392
W: www.chiropractie-elst-groesbeek.nl

(TPI, 2020)

  • (TPI) Titleist performance institute certified

Wanneer komt u langs?

Wij zien u graag een keer verschijnen bij onze Indoor golfhal. Sla een balletje, laat u clubs aanmeten of kijk eens rond tussen ons ruime assortiment aan golfartikelen.