Aanmeten van golfclubs

De bal sla je beter met maatwerk clubs.

Clubfitting

Als de clubs precies bij je passen, raak je de bal gewoon beter én preciezer. Bovendien sla je de bal ook verder. Maatwerk clubs zorgen dus voor een beter resultaat. Daarom besteden we bij GolfLinked veel aandacht aan welke clubs écht bij jou passen. We meten niet alleen wat jouw lengte moet zijn, maar we kijken erg goed wat bij je past. Want niet iedere golfer is even lenig en heeft hetzelfde balgevoel. Een maatwerk club helpt je dus verder. U kunt bij ons uit de volgende top merken golfclubs kiezen: Callaway, Taylormade, Mizuno, Ping, Cobra en Titleist. Wij kunnen u binnen deze merken uitgebreid fitten. Voor het beginnend segment hebben we voor u het merk Skymax in huis.

Het kan ook dat je huidige clubs nog toereikend zijn, maar dat ze bijvoorbeeld alleen verlengd hoeven te worden. Of dat je je huidige set wilt aanvullen. Of misschien ben je lekker gezakt in je handicap en wil je nu wel eens nieuwe golfclubs. Omdat de keuze enorm groot is en er veel verschil is in prijs en kwaliteit, kan GolfLinked je als geen ander helpen.

Verder hebben wij een Golfshop met een uitgebreid assortiment aan golfaccessoires zoals: tassen, trolleys, schoenen en kleding. Hebben wij iets niet op voorraad dan kunnen wij het altijd voor u bestellen. Wij kunnen de volgende merken aan u leveren.

Stappen van een clubfitting proces bij GolfLinked:

Stap 1: De intake

Bij GolfLinked wordt er veel waarde gehecht aan uw wensen en behoeften. Een goede intake zorgt ervoor dat er een goed beeld wordt geschetst van u als golfer en wat u wilt bereiken met uw golfspel.

Stap 2: Warming-up

Voor dat er gemeten kan worden gaat u eerst zelf een aantal ballen inslaan op ons meest innovatieve analyse systeem de Trackman. Dit doet u met uw eigen golfclubs.

Stap 3: Analyse fase

Aan de hand van de geslagen ballen in de warming-up fase kunnen wij als clubfitter uw golfspel goed analyseren. Dit doen wij met ons meest innovatieve analyse systeem de Trackman. Tijdens deze analyse komt de clubfitter erachter welke type en stijfheid van de shaft en het clubhoofd voor uw golfspel geschikt is.

Stap 4: Lengte bepalen

Na de analyse fase wordt er bepaald welke lengte voor in uw golfclubs voor u juist is. De juiste lengte van uw golfclubs is essentieel om optimaal resultaat te kunnen behalen uit uw golfspel. Speelt u met te korte of te lange golfclubs kan dit ook gevolgen hebben tot blessures.

Stap 5: Testen van diverse clubs

GolfLinked heeft een zeer uitgebreide keuze aan merken golfclubs dit zorgt ervoor dat u als golfer altijd objectief verschillende golfclubs kunt uitproberen. De clubfitter maakt een keuze uit het ruime assortiment golfclubs welke type clubs voor uw golfspel geschikt kunnen zijn. Deze golfclubs gaat u vervolgens uitgebreid testen. De test resultaten worden vergeleken met de andere clubs. Op deze manier kan er een juiste keuze gemaakt worden welke type golfclub het beste voor u presteert en aanvoelt.

Stap 6: Lie bepalen

Als u uw clubkeuze hebt gemaakt gaan wij uw lie (hoek) bepalen van de club. Door de lie aan te passen flatter of uprighter gaat dit resulteren in maximale rendement. Het aanpassen van de lie wordt gedaan om de volgende redenen: hoe groot iemand is en hoe stijl iemand door de bal heen komt.

Stap 7: De grip bepalen

Een juiste grip zorgt ervoor dat u niet te hard knijpt in uw grip. Een te dunne grip zorgt ervoor dat u te veel gaat knijpen en een te dikke grip zorgt ervoor dat u uw handen gaat blokkeren tijdens uw golfswing wat tot het gevolg lijdt dat u niet het maximale resultaat behaald. Samen met de fitter maakt u een keuze welke type golfgrip u wilt hebben. Hier zit namelijk veel verschil in.

Stap 8: Opbouw van uw golfset

Om ervoor te zorgen dat uw afstanden netjes op elkaar aansluiten is een juiste opbouw in uw golfset essentieel. Wij bepalen samen met u wat voor u de ideale opbouw is in uw golfset.

Stap 8: Testen in de baan

Bij GolfLinked bent u in de gelegenheid om de gefitte golfclubs uit te proberen in de baan of drivingrange. Dit doen wij zodat u zelf gaat ondervinden of de gefitte golfclub(s) een meerwaarde is voor uw golfspel.

Stap 9: Bestellen

De gefitte golfclubs worden speciaal voor u op maat gemaakt in de fabriek. De geschatte levertijd is +- 10 werkdagen.

Stap 10: Ophalen van de golfclubs

U bent tijdens het ophalen van de golfclubs in de gelegenheid de afstanden van uw nieuwe clubs in te meten met de Trackman.

De kosten van een fitting bedragen €75,- maar wanneer u de gefitte golfclubs aanschaft brengen we de gemaakte fitting kosten in mindering.

 • In welke merken golfclubs kunt u gefitt worden bij GolfLinked?

  Bij GolfLinked werken we met de volgende top merken: Taylormade, Callaway, Mizuno, Ping, Titleist, Cobra en Sky max.

 • Wat wordt er gemeten tijdens een clubfitting?

  Wij bij GolfLinked hechten veel waarde aan een goed en juist advies. Daarom meten wij bij u alle aspecten die van belang zijn tot een juiste club keuze. Er wordt gekeken naar o.a. gripdikte en type, de lie van de club, de juiste shaft, kop en lengte van de club.

 • Van welke golf analyse systemen maakt GolfLinked gebruik tijdens een clubfitting?

  Het aanmeten van de juiste golfclubs wordt gedaan door middel van met het meest moderne golf analyse systeem de Trackman.

 • Hoelang duurt een clubfitting sessie bij GolfLinked?

  Afhankelijk van uw wensen bepalen we samen met u hoeveel tijd we nodig hebben voor de fitting. U betaalt voor de fitting maar wanneer u de gefitte clubs bij GolfLinked koopt verrekenen wij de fittingskosten bij het aanschaffen van de clubs.

 • Mag ik de gefitte golfclubs uitproberen?

  Bij GolfLinked mag u de golfclubs uitgebreid testen en uitproberen. Het is ook mogelijk om de gefitte club(s) uitte proberen in de baan of op drivingrange.

 • Hoe kunt u een clubfitting afspraak maken?

  Dit kunt u het beste doen door te bellen naar 024-7370434. Het is ook mogelijk om een mail te sturen naar info@golflinked.nl.

 • Clubfitting

Wanneer komt u langs?

Wij zien u graag een keer verschijnen bij onze Indoor golfhal. Sla een balletje, laat u clubs aanmeten of kijk eens rond tussen ons ruime assortiment aan golfartikelen.